Den danske Word Tour-rytter Emil Vinjebo kører i 2022 for Riwal Cycling Team. Den 27-årige danske kommer til Danmarks bedste cykelhold fra det sydafrikanske hold Qhubeka-NextHash, der i 2021 kørte på World Tour’en.

Riwal Cycling Team styrker derved truppen med en af Danmarks bedste cykelryttere, og både Riwal Cycling Team og Emil Vinjebo tror på, at man kan lave store ting sammen i den kommende sæson.

”Jeg er kun blevet mere sulten af at komme til holdet, og jeg ser frem til at sidde i finalen i cykelløb og ikke kun være ham, der bliver sat frem for at arbejde. Jeg har også nydt at skulle hjælpe stjernerne på Qhubeka, men nu glæder jeg mig til at mærke kampgejsten ved at sidde fremme i forreste geled. Jeg kender mere end halvdelen af holdet, fra jeg kørte her i ’19 og ’20, så jeg vender lidt hjem og med de samme ambitioner som holdet - at komme frem i verden og vise mit værd,” siger Emil Vinjebo, der havde truffet valget, at det skulle være Riwal Cycling Team eller World Tour med Qhubeka-NextHash.

”Jeg havde en tidlig dialog med holdet, og vi lavede en aftale, at hvis Qhubeka ikke kørte World Tour, så havde jeg en aftale her, og det har jeg været taknemmelig for. Det var lidt en ’gentlemanaftale’, føler jeg lidt, men der har hele tiden været et gensidigt ønske om, at vi skulle have et samarbejde op at køre i 2022. Så jeg ser virkelig frem til det, og jeg ser det lidt som en chance for at genopfinde mig selv og finde mit vinderinstinkt igen. Jeg tror, at jeg kan udvikle mig endnu mere som cykelrytter med et år på holdet og køre efter nogle sejre,” siger Emil Vinjebo.

Ambitionen for Riwal Cycling Team er at køre som et halvt PRO Team i 2022, så man har et setup og et løbsprogram som et PRO Team, men med en halvt så stor ryttertrup. Og at kunne tilføje en rytter af Emil Vinjebos kaliber til truppen løfter kun ledende sportsdirektør Sebastian Andersens forventninger.

”Jeg er fuldstændig henrykt over, at Emil kommer tilbage til os, men jeg er også ærgerlig over, at han ikke får lov til at udfolde sit talent på World Touren, for han har fortjent at blive på det niveau. Han er en gave til vores hold. Med Emil i truppen får vi en fantastisk dynamik, som jeg tror på, kan drille de store hold, når vi deltager i PRO-løbene,” siger Sebastian Andersen, som tror at Emil Vinjebos tilstedeværelse får en stor betydning for mange af de unge ryttere også.

”Emil er en fantastiske rytter både på og af cyklen, og han vil fungere i et fantastisk samspil med de unge og ældre ryttere. Han er en ideel rollemodel med sin erfaring og professionalisme, som jeg håber, de andre ryttere vil spejle sig i. Jeg håber hans skifte til os kan være med til at give ham et nyt momentum i sin karriere,” siger Sebastian Andersen.

Riwal Cycling Team består i 2022 derved af:

Emil Vinjebo, Lucas Eriksson, Elmar Reinders, Martijn Budding, Morten Nørtoft, Löic Bettendorff, Mathias Bregnhøj, Kasper Søgaard, Søren Vosgerau, Christoffer Lisson, Alexander Salby og Jacob Eriksson.