7 danskere

2 svenskere

2 hollændere

Og 1 luxembourger.

Sådan ser fordelingen af ryttere ud på Danmarks bedste cykelhold, Riwal Cycling Team, i 2022, hvor tidligere World Tour-rytter Emil Vinjebo sammen med Lucas Eriksson og Elmar Reinders er de mest markante navne, der skal jagte sejre i Danmark og Europa.

Og de tre bliver suppleret af både rutinerede og talentfulde ryttere som Martijn Budding, Morten Nørtoft og Jacob Eriksson samt en række andre stærke ryttere, der er klar til at bide skeer med de bedste og angribe løbene fra front i både nationalt og internationalt.

”Vores ambitioner afspejler sig i vores hold. Målet er igen at være Danmarks bedste cykelhold, og det har rytterne niveauet til, at vi igen kan blive,” siger ledende sportsdirektør på Riwal Cycling Team, Sebastian Andersen.

Løbsprogrammet er allerede fyldt ud med flere store internationale løb, og selvom niveauet i Europa er højt, så tror Sebastian Andersen også på, at Riwal Cycling Team kan være med og præge løbene fra front.

”Holdets styrke giver os muligheder. Først og fremmest kan vi holde niveauet gennem et fedt udenlandsprogram, og så har vi chancen for at køre løbene på en sjov og aggressiv måde – og ikke mindst kan vi køre med om sejren,” siger han. Og niveauet giver også muligheder for de unge ryttere på holdet.

”Det giver os også muligheden for at talentudvikle på de yngre ryttere, da de får lov at prøve sig af på et højere niveau, og de ser, hvad der skal til for at vinde store cykelløb. Alle ryttere på holdet vil få løftet deres niveau gennem vores bedste mands succes,” siger Sebastian Andersen.

Internationalt fokus

Knap halvdelen af holdet består af udenlandske ryttere, og det bidrager til dynamikken på Riwal Cycling Team. Det internationale og professionelle miljø skaber udvikling for særligt de danske ryttere.

”Vi kan vise de yngre danske talenter, hvordan det er at være på et internationalt cykelhold og deraf forberede dem bedre på en karriere fremover. Holdet dynamiske sammensætning er en af vores store styrker, da det giver de unge danske ryttere en indsigt i, hvordan udenlandske ryttere tænker og kører cykelløb,” siger Sebastian Andersen.

Samtidigt giver Riwal Cycling Team også særligt de unge ryttere et sikkerhedsnet, da organisationen er på plads og klar til at håndtere en et internationalt løbsprogram.

”En anden af holdets klare styrker er baglandet. Vi er støttet af en stærk og kompetent organisation, og det giver tryghed ude til løbene, da man ved, at der altid er hjælpe at hente til struktur, til planlægning, og hvad der ellers følger med, når man er cykelrytter,” siger Sebastian Andersen.

Riwal Cycling Team består i 2022 af:

Emil Vinjebo, Lucas Eriksson, Elmar Reinders, Martijn Budding, Morten Nørtoft, Christoffer Lisson, Jacob Eriksson, Loïc Bettendorff, Kasper Søgaard, Alexander Salby, Søren Vosgerau og Mathias Bregnhøj.