Den danske cykelsæson startede torsdag, hvor det var de sjællandske landeveje, der lagde asfalt til det første af fire løb i påsken. Og der blev kørt rigtigt danskercykelløb hver eneste dag, da både regn vind og slud formede løbene.

Riwal Cycling Team fik sin første sejr i 2021, da Tobias Kongstad vandt Sydkysten Cycling Easter Road Race Powered by Carl Ras & Mad Molly i en 4-mandsspurt efter en meget våd og hård dag i sadlen. Og den 24-årige rytter viste gode takter igennem alle fire løb, fortæller sportslig ansvarlig Michael Skelde.

Det er mega positivt, at Tobias vandt i torsdags. Han gjorde det godt. Der opstod en chance for ham i løbet, og den tog han. Han fik det maksimale ud af det, og alt i alt var det en god dag, siger han.

De fire Riwal Cycling Team-ryttere kæmpede videre i de andre løb, men stærkt i undertal og godt teamwork på de andre hold, gjorde det svært at lave flere topresultater. Derudover satte et styrt blandt andet også Rasmus Quaade ud af spillet for to af løbene.

Fredag fik vi bare bank, men det fik vi gjort lidt bod på oppe i Herning søndag. Vi havde to mand, der styrtede næsten med det samme, men både Schultz og Hansen kørte et rigtigt fint løb, hvor de var med, når der kørte nogen. De kæmpede, siger Michael Skelde, der ser frem mod Denim Cuppen.

“Vi er utroligt glade for at Tobias vinder åbningsløbet, men der er stadig noget at arbejde med. Vi håber at komme endnu mere klar til Denim Cuppen, hvor målet er, at vi spiller en afgørende rolle.”

Den første afdeling af Denim Cuppen køres søndag d. 18. april i Holbæk.

Foto: Jesper Skovbølle