Riwal Cycling Team, Danmark Cykelhold, var igen i en angribende rolle på sidste etape af Tour de Wallonie.

Først var det Jesper Hansen, der lykkedes med at ramme et 5-mands udbrud, som hurtigt lagde afstand til feltet. Hullet til feltet blev åbnet op, og de formåede at have hele 7 minutters forspring i løbet af de knap 200 kilometer. 

Trek Segafredo var dog ikke opsatte på, at de skulle holde hjem, og feltet skruede tempoet i vejret på den sidste halvdel af ruten. Med 13 kilometer igen var det dog slut for Jesper Hansen, da han som en af de sidste i udbruddet blev hentet, men det var kun meget kort, at en Riwal Cycling Team rytter ikke var i front for i samme sekund angreb Lucas Eriksson.

Den talentfulde svensker angreb og lavede hul på en af de stejle finalestigninger, hvor det lykkedes ham at tage nogle bonussekunder. Lucas Eriksson angreb stædigt videre, men han fik ikke lov at slippe væk på de sidste kilometer af etapen.

Det blev istedet afgjot i en spurt i et mindre felt, hvor Fabio Jakobsen igen var den hurtigste, og hvor Nick van der Lijke sprintede sig til en 9. plads. Og da både Lucas Eriksson og Nick van der Lijke sad med i frontgruppen holdt de sig til i klassementet, og med bonussekunderne kom Lucas Eriksson op på en 14. plads.

Inden løbet håbede Michael Skelde at have mindst en rytter i top 20 i klassementet, og den mission lykkedes da Lucas Eriksson og Nick van der Lijke blev henholdvis nummer 14 og nummer 18. 

"Vi kan godt være stolte, vi spillede en stor rolle i løbet, selvom der også er 21 professionelle hold til start. Jeg synes, at det er gået helt fantastisk. Niveauet har været højere, end jeg lige havde troet. World Teams'ne var virkelig kommet for at køre cykelløb, det var ikke en 'walk in the park', hvor vi har heldige, der skulle en stor præstation til," siger den sportslige ansvarlige på Riwal Cycling Team.

Og taget i betragtning, at der ikke blev givet det mindste ved dørene, så er Michael Skelde fortrøstningsfuld for resten af sæsonen.

"Vi har faktisk ikke haft stolpe ind, så alt hvad vi har opnåeet, er noget, vi har kæmpet os til, og hvis vi havde været heldigere, kunne vi måske have kørt på podiet på en etape. Det giver masser af selvtillid til den sidste del af året, hvor vores største løb kommer. Jeg har mærket på drengene, at de er glade, og at de har kørt med selvtillid. Det har været en fornøjelse måden, de har 'steppet up' på," siger han.

Næste løb for Riwal Cycling Team er etapeløbet Kreiz Breiz Elites i Frankrig i slutningen af næste uge.