Riwal Cycling Team viste sig enormt flot frem i løbet af det belgiske endagsløb Elfstedenronde, da både Elmar Reinders og Nick van der Lijke var i udbrud.

Elmar Reinders kom afsted tidligt i løb, og han var en del af en større gruppe, der lå ude foran i længere tid. Men et stærkt felt var opsatte på, at de ikke fik for lang snor, og da løbet kom ind på de sidste 50 kilometer blev farten sat betydeligt i vejret, hvilket bragte udbruddet tilbage og medførte flere huller i feltet.

Alt blev dog samlet igen, og der så Nick van der Lijke sit snit til at prøve lykken. Sammen med en rytter fra TopSport - Vlaanderen stak Riwal Cycling Team's hollænder af, men feltet gav aldrig de to ryttere mere end 40 sekunder.

World- og Pro Teams'ne samlede løbet til slut, hvor det blev til en sprinterafslutning, hvor Tim Merlier var stærkest foran Mark Cavendish. Tobias Kongstad blev Riwal Cycling Team's bedste rytter på en 29. plads.

Og sportslig ansvarlig Michael Skelde var også tilfreds med indsatsen af Riwal Cycling Team-rytterne i Elfstedenrond.

"Vi kunne ikke have gjort meget anderledes i dag, vi fik det maksimale ud af det. Man kan altid sige, at man kan spurte med om det, men det er ikke sådan ligetil alligevel, og spurterne er ikke lige vores spidskompetence. Det var godt i dag, og vi fik tanket lidt energi og gåpåmod frem mod de kommende løb," siger Michael Skelde, der glædede sig over, at rytterne fulgte dagens plan.

"Vi havde besluttet os for, at vi ville ramme udbruddet. Elmar sagde, at hvis man skulle med, så galt det bare om at ville det nok. Og det lykkedes han så med. Men de bliver så fanget igen, og så er Nick fremme og vise flaget. Finalen er som den er, men det var en fin dag," siger Michael Skede.

Det næste løb for Riwal Cycling Team er på hjemlig grund, da 2. afdeling af Demin-Cuppen køres i næste weekend.