Nick van der Lijke og Lucas Eriksson kæmpede med om podieplaceringer i den svære belgiske endagsklassiker Druivenkoers, hvor både Nick van der Lijke og Lucas Eriksson leverede topplaceringer.

Der gik lang tid før, at et udbrud fik lov at stikke af i løbets start. Selvom mange forsøgte sig, så blev små huller lukket konstant, og der var kamp om at komme de brostensbelagte stigninger i forkøbet. 8 ryttere fik dog slået et hul på små 2 minutter, men der gik ikke lang tid før, at de fik selskab.

En stærk gruppe med blandt andet verdensmesteren Julian Alaphilippe og Remco Evenepoel lukkede hullet, og Evenepoel så snart efter sit snit til at køre alene. Feltet var begyndt at spise hans forspring, der nåede ned på 30 sekunder, da løbet blev stoppet og neutraliseret.

En brand havde udviklet sig langs ruten, og feltet måtte gøre plads for redningskørertøjerne før, at løbet kunne køre videre. Pausen så dog ud til at have gjort Evenepoel godt, da han øgede sit forspring til feltet og tog sejren. En mindre gruppe rev sig dog løb fra feltet, hvor både Lucas Eriksson og Nick van der Lijke sad, og de to Riwal Cycling Team-ryttere viste igen deres klasse, da de spurtede med om sekundeære placeringer sammen med ryttere som Philippe Gilbert og Marc Hirshi.

For sportslig ansvarlig Michael Skelde var det endnu engang en stærk præstation af rytterne.

"Det var et show at køre 50 km alene. Alt i alt så var Evenpoel bare den stærkeste. At Nick kan køre med omkring top 10 er fantastisk, han gør det virkelig godt for tiden, og Lucas gør det også bare godt igen. De er begge meget konstante," siger Michael Skelde.

"Vi er med i finalen, og der er nogle rigtige gode cykelryttere her - verdensklasse ryttere faktisk, og at kan være med og være til stede med to ryttere til sidst er helt fantastisk. Vi havde håbet på én i top 20, men at vi har to med er flot, og det giver energi til mere," siger Michael Skelde.

Riwal Cycling Team kører allerede i weekenden igen, hvor Danmarks Cykelhold er til start i de danske UCI-løb GP Himmerland Rundt og Rent Liv Løbet Skive.