Offensiv kørsel betalte sig søndag i Ronde van Drenthe, da løbet blev vundet af udbruddet, mens Riwal Cycling Team kæmpede sig til en 11. plads.

Tre ryttere havde i starten af løbet revet sig løs, og de fik oparbejdet et stort forspring til feltet. Det blev dog langsomt mindsket på de hollandske brosten - og samtidigt blev feltet mindre og mindre. Særligt da løbet ram stigningen VAM-berg begyndte udskillelsen at ske i feltet. 

Riwal Cycling Team havde dog Nick van der Lijke og Morten Nørtoft siddende med i front i forfølgergruppen, der ikke var særligt stor. Ude foran holdt udbruddet dog stadig stand, og da de kom ind på de sidste 20 kilometer havde de stadig mere end 2 minutters forspring. 

De tre blev dog til en, da Rune Herregodts fra TopSport - Vlaanderen stak af, og det endte med at være det afgørende hug, da han holdt forfølgergruppen med Nick van der Lijke og Morten Nørtoft i bag sig. Riwal Cycling Team's hollandske rytter forsøgte sig i spurten og kom hjem med en 11. plads, mens Morten Nørtoft blev nummer 29.

For sportsdirektør Michael Skelde, så var det næsten det optimale at få med hjem efter en svær dag i det hollandske.

"Jeg synes ikke, vi kunne gøre meget anderledes. V blev lidt pressede, da der blev skruet op for farten på omgangene, der sad vi lidt for skidt, da der blev sat pres på. Det satte os på bagkant, men det blev dog samlet igen. På omgangen med VAM-berg-stigningen kørte syv mand væk, og så måtte Tobias og Lisson ud i kranken i fem kilometer og minimere skaden. Hvis vi ikke havde gjort det, så var vi ikke kommet i spil til 2. pladsen, så det var egentligt fint," siger Michael Skelde. 

Én mand holder hjem. Så bliver der bare kørt udskildningsløb bagfra, og den gruppe med Nick og Morten, de spurter så om 2. pladsen. På den måde var det en stille og rolig dag, og alt i alt var det fint, når det udformede sig sådan. Det var en god måde at få sluttet sæsonen af på," siger Michael Skelde.