Med en ambition om at bevise sit værd trækker Morten Nørtoft i Riwal Cycling Team’s trikot for første gang til 1. afdeling af DENIM-cuppen søndag. Den 18-årige rytter skifter til holdet for resten af sæsonen, og han ser frem til prøve kræfter med et kontinentalhold.

“Først og fremmest bliver det spændende, og så bliver det også fedt at komme på et mere organiseret hold, hvor jeg har en specifik opgave at udføre. Det gælder ikke bare om at prøve noget, men vi har et mål at nå. Det glæder jeg mig meget til,” siger Morten Nørtoft. 

Med sine 18 år og sit første år som senior bliver han den yngste rytter på Riwal Cycling Team i 2021, hvor han ser frem til at lære af ryttere, der har været på et højere niveau.

“De andre ryttere er ældre end mig og har mere erfaring efter at have kørt på et ProKonti-niveau. De har nogle oplevelser og ting med i bagagen, som de kan fortælle om, hvilket er meget fedt. Så jeg glæder mig til at læne mig op ad dem, der virkelig ved, hvad det handler om. Det kan godt være jeg er uerfaren til at starte med, men jeg vil lære,” siger Morten Nørtoft, der ved, at der venter meget hårdt arbejde forude.

“Jeg kan godt lide at trække arbejdshandskerne på og få noget vind på næsen. Mit hovedmål er at komme ud og hjælpe, vise at jeg kan være med i A-klassen, og bevise at jeg er det hele værd. Det er det største mål, men det kunne også være fedt at slutte sæsonen af med en sejr.” 

Som juniorrytter leverede Morten Nørtoft flere topplaceringer i de stærkt besatte danske juniorløb og kørte sig til en 5. plads ved de danske mesterskaber i enkeltstart, og derfor håber han at arbejde videre i den retning.

“Jeg har ikke de samme watt, som nogle af de større ryttere, men jeg er væsentlig mindre og tager mindre vind. Det var sjovt at træne på TT-cyklen sidste år, så det er en ting, jeg vil arbejde meget med og nørde i for at se, om jeg kan blive hurtigt,” siger han.

For sportslig ansvarlig Michael Skelde kommer Morten Nørtoft til at bringe energi og mere talent til Riwal Cycling Team. 

“Morten er en talentfuld rytter, der arbejder seriøst med sig selv. Han skal tilvænne sig farten i seniorklassen og ellers suge meget læring til sig fra de andre ryttere som muligt. Vi vil gøre, hvad vi kan for, at han lykkedes,” siger Michael Skelde, der regner med, at den unge rytter rykker sit niveau.

“Jeg tror, at han stille og roligt vil markere sig i løbet af sæsonen. Vi kan skabe nogle gode omgivelser for ham at være i, så han kan fokusere på, hvordan han skal blive bedre, og hvordan han skal køre i løbene. Min forventning er, at selvom han er ung, så skal han nok finde sin plads og sit niveau på holdet,” siger Michael Skelde.

Morten Nørtoft får debut som Riwal Cycling Team-rytter søndag, når han sammen med sine holdkammerater er klar til 1. afdeling af DENIM-Cup i Holbæk.