Michael Skelde vender tilbage til Riwal Cycling Team, hvor han i 2021 bliver sportslig ansvarlig 

Riwal Cycling Team henter Michael Skelde ind på holdet igen for 2021 - denne gang i rollen som sportslig ansvarlig. I den seneste sæson fungerede han som sportsdirektør, det vil han ligeledes gøre i 2021, hvortil han også får det overordnede ansvar for den daglige drift af cykelholdet. 

Michael Skelde er en af brikkerne i den nye struktur på Riwal Cycling Team, der skal være med til at skabe fundamentet for et professionelt dansk cykelhold i fremtiden. Han håber derfor også, at hans erfaring kan være med til at drive holdet fremad.

“Jeg tror på, at jeg kan være med til at skabe et professionelt cykelhold, der har rod i Danmark. Både jeg - og holdet - har erfaring fra et højere niveau, og det er ambitionen at komme derop igen. Vi skal ikke være et talenthold, men et hold der spiller en rolle de i større europæiske løb, så danske cykelfans har et hold, de kan holde med på den internationale scene,” siger Michael Skelde.

Riwal Cycling Team’s fokus vil derfor også være internationale løb, da Michael Skelde mener, at holdet har styrken til, at de kan konkurrere mod hold på prokontinental-niveau. 

Tour of Norway, Luxembourg Rundt og Danmark Rundt er nogle af de cykelløb, vi håber at kunne deltage i, men også spille en stor rolle i.  Gennem tiden har jeg haft gode oplevelser med de hold, jeg har repræsenteret i de løb, og med det hold vi har i år, så vil det være uambitiøst ikke at gå efter sejren i disse løb. Vi vil sigte efter at køre en god blanding af internationale cykelløb,” siger han og fortsætter.

Sportsligt viste vi i 2020, at holdet havde et set up, der berettigede os til at være med på den professionelle scene. Mange af rytterne har vist, at de kan være med fremme i finalenerne, og jeg har forhåbninger om det samme i år. Vi sigter efter at køre et løbsprogram, hvor vi kan måle os mod World Tour-holdene, men også løb hvor vi vil være blandt favoritterne. Vores licens siger kontinentalhold, men vi har mange ryttere, som har prøvet sig af på højere niveau, og som sammen med holdet hører til på den professionelle scene,” siger Michael Skelde.

Riwal Cycling Team vil i de kommende uger løfte sløret for holdet i sæsonen 2021.