Rasmus Quaade og Elmar Reinders viste Riwal Cycling Team flot frem på 1. etape af Tour de Wallonie, da de stærke ryttere prægede store dele af etapen, da de formede to stærke udbrud.

Allerede på de første kilometer lykkedes det danske Rasmus Quaade sammen med flere andre ryttere at lave et hul til feltet. Et hul de hurtigt fik åbnet op så de fik et forspring på 2 minutter. Men feltet var fast bestemt på ikke at give udbruddet og Rasmus Quaade alt for meget snor, og forspringet blev aldrig større på trods af godt samarbejde i front. 

Allerede med 80 kilometer igen blev de hentet af et nervøst felt, der var opsatte på at holde løbet samlet. Det forhindrede dog ikke Elmar Reinders i at kontraangribe, og han nåede også at få et hul på 1 minut, før at feltet igen lukkede udbruddet ned.

Og de mange World Team's lykkedes også med at få løbet til at ende i en massespurt, hvor det var Jumbo-Vismas Dylan Groenewegen, der var den hurtigste og snuppede sejren og derved førertrøjen.

Sportslige ansvarlig Michael Skelde var også godt tilfreds med, at Riwal Cycling Team fik vist sig frem forrest i løbet.

"Det var super fint. Vi var aktive hele dagen, Rasmus kom afsted tidligt, men de fik aldrig helt lov til at køre væk. Elmar rykkede kontra, hvor Lucas også forsøger at køre op til ham, men feltet var ikke opsatte på at lade nogen køre væk. Men jeg synes vi gjorde det godt, og vi var meget synlige i løbet," siger han.

Riwal Cycling Team sluttede sikkert i feltet i samme tid efter at have vist sig flot from på etapen. 2. etape af Tour de Wallonie er ændret grundet de massive oversvømmelser i region og køres derfor på racerbanen Circuit de Zolder, hvor den 4 kilometer lange bane skal køres 30 gange.

"Det bliver et fladbaneløb i morgen. Racerbanen er helt flad, Spa havde været bedre for os med bakkerne, men det er fantastisk, at de har fundet en løsning. Vi startede godt ud i dag, og nu glæder vi os til at komme ud og køre cykelløb igen i morgen," siger Michael Skelde.