Riwal Cycling Team var fra starten af Fyen Rundt opsatte på at sætte sit mærke på det danske endagsløb. Så da angrebene begyndte at komme, da feltet kørte ud af Middelfart søndag morgen, var det med en Riwal Cycling Team-rytter i angrebsrollen.

Nick van der Lijke lykkedes at komme væk sammen med tre andre ryttere, og de fik hurtigt oparbejdet et forspring på over fem minutter. Det var dog 200 hårde kilometer i et kuperet fynsk terræn, og langsomt begyndte gruppen at falde fra hinanden. Riwal Cycling Team's Nick van der Lijke viste sig dog som klart den stærkeste, da han endte med at sidde alene foran et jagtende felt, der var ét minut bagud, da der manglede 30 kilometer.

Riwal Cycling Team havde tidligere på etapen forsøgt at gøre feltet mørt på Golfbakken nær Svanninge, men på de afsluttende omgange var det stadig et stort felt, der var samlet. Nick van der Lijke blev indhentet, men angrebene kom fra alle sider. Intet blev dog væk, og det endte i en massespurt, hvor Niklas Larsen fra det norske ProTeam Uno X var den hurtigste.

For sportslig ansvarlig Michael Skelde var det, trods resultatet, et skridt i den rigtige retning til Fyen Rundt.

"Vi prøvede at gøre de ting, som vi havde talt om inden løbet, men det var svært at gøre en forskel i dag. Jeg havde måske håbet, at vi var en smule stærkere, men vi blev ved med at forsøge i finalen. Alle ryttere gjorde deres bedste i dag," siger han.

Bedste Riwal Cycling Team rytter blev Tobias Kongstad på en 9. plads, mens at Nick van der Lijke vandt by-spurt prisen og en tur på podiet.

Næste løb for Riwal Cycling Team er stærke 1.PRO-løb Omloop Het Hageland lørdag. 5. juni i Belgien.