Der var uforløst potentiale mellem Martijn Budding og Riwal Cycling Team, da den hollandske rytters seneste sæson på Danmarks bedste cykelhold i 2020 blev udfordret af coronapandemien. Derfor glæder den 26-årige rytter sig til igen at blive en del af Riwal Cycling Team i 2022.

“Det bliver godt at komme tilbage. Jeg vil fortsætte den udvikling, jeg startede i 2019, hvor jeg kørte godt, men pandemien satte en stopper for, at jeg rigtigt kunne lave nogle resultater. Så jeg glæder mig virkelig til at komme tilbage til holdet og folkene omkring det. Løbsprogrammet er virkelig, virkelig godt, og jeg tror på, at jeg kan forbedre mig meget på holdet,” siger Martijn Budding, som sluttede 2021 stærkt af med et par topresultater.

“I den sidste halvdel af sæsonen havde jeg flere løb i træk, og det gav mig et godt momentum, og det håber jeg at bygge videre på i 2022. Jeg vil gerne fokusere mere på min spurt, da jeg tror, at der er meget at hente der,” siger den hurtige hollænder, der allerede har planlagt sin vintersæson.

“Mit mål over vinteren er at forbedre min spurt, men jeg vil også arbejde på min eksplosivitet på de mindre stigninger. Jeg er også ret god der, og den kombination kan være god i mange løb, men spurten er min hovedmål. Jeg tror på, at jeg har meget mere i mig,” siger han.

For ledende sportsdirektør i 2022, Sebastian Andersen, så er Martijn Budding en manglende prik i puslespillet for næste sæson, da han både får en vigtig rolle i løbene men også udenfor.

“Martijn har tidligere kørt på holdet i 2020, og da han rakte ud til os om at komme tilbage, var det nemt at sige ja. Foruden at være en god fyr, så har han nogle kompetencer, som holdet mangler. Han har både erfaring og en rigtigt god spurt, derfor tror jeg, at han vil være en god mentor for nogle af vores unge ryttere,” siger Sebastian Andersen, der tror på, at Riwal Cycling Team får en dynamisk hollandsk duo, som kan skabe nogle spændende cykelløb.

“Martijn passer super godt sammen med Elmar, og jeg tror at de to vil kunne få skabt noget sjovt og offensivt cykelløb i den kommende sæson. Jeg glæder mig til at arbejde med Martijn, og jeg ser frem til en god sæson med ham på holdet,” siger Sebastian Andersen.

Riwal Cycling Team består derved af Martijn Budding, Elmar Reinders, Lucas Eriksson, Jakob Eriksson, Loïc Bettendorff, Morten Nørtoft, Christoffer Lisson, Kasper Viberg Søgaard, Alexander Salby og Mathias Bregnhøj - indtil videre.