Riwal Cycling Team fik den bedst mulige start på Circuit des Ardennes, da Lucas Eriksson tog både etapesejr og førertrøjen efter at have ramt dagens vigtigste angreb.

Men der var hård kamp om at komme afsted på etapen. Flere små angreb fik lov at tage nogle sekunder, men igen og igen blev det lukket ned og alt forblev samlet. Det var derfor først efter omtrent 50 kilometer at en gruppe fik lov at komme afsted. 

Hele 18 ryttere fik skabt et hul til feltet, hvor de første ryttere var begyndt at ryge af på grund af et opskruet tempo. Riwal Cycling Team havde fik placeret Lucas Eriksson i gruppen, og som et af håbene for klassementet var det en god situation. 

Med 30 kilometer til mål blev løbet dog stoppet i 20 minutter. Feltet var kørt forkert, og man var nødt til at neutralisere løbet. Derved fik de 18 i front, hvor Lucas Eriksson sad, en lille puster, før de blev sendt afsted igen med det oprindelige 1 minuts forspring, som de havde til feltet.

Og pausen virkede til at have givet udbruddet friske ben for forspringet blev ved med at vokse. Nogle hold havde flere ryttere i udbruddet, og det udnyttede de til at stikke af. Lucas Eriksson var dog vågen og kom med, da Elkov og Development Team DSM hver kørte med to ryttere. 

Og femmandsgruppen holdt de resterende bag sig helt til stregen, hvor Lucas Eriksson viste sig som den stærkeste, da han kørte alene med 1 kilometer til mål og holdt de andre bag sig. 

Derved sikrede han sig både etapesejren og førertrøjen. Og det var faktisk den talentfulde svenskers første UCI-sejr.

"Det var dejligt endeligt at vinde et UCI-løb. Det har taget mig nogle år, så det var bare fedt. De svenske mesterskaber er lidt anderledes at vinde, her var det virkeligt hårdt cykelløb hele dage. Så det er min bedste sejr indtil videre," siger Lucas Eriksson, der selvom han ikke havde stjerneben stadig havde masser at skyde med.

"Min form er faktisk ikke helt på toppen, men den var god nok i dag. Det er jeg meget glad for, og nu går vi efter det de næste par dage. I morgen bliver det lidt nemmere ud fra profilen, men lørdag bliver hård. Det bliver den vigtigste dag, men vi vil helt sikkert forsøge at forsvare trøjen," siger Lucas Eriksson.

Sportsdirektør Michael Skelde var også glad for dagens præstation.

"Det var en optimal start, og når det kun er fire dage, så er det vigtigt at være der fra start. I Bretagne kom vi bagud fra start, men nu står vi i en situation, hvor vi skal forsvare istedet, men vi har et stærkt hold, og jeg tror på, at vi går og laver en fantastisk indsats over weekenden," siger han, og tror på, at holdet har niveau til at holde konkurrenterne stangen, selvom det var en svær etape i dag.

"Der blev kørt stærkt og det var et hårdt løb, det var der ingen tvivl om. Hansen og Nick var under niveau, men de skal nok blive klar til lørdag. Morten kører superflot, og Lisson imponerer efter sin skadespause, så det er fantastisk," siger han.