Torsdagens 3. etape i Tour de Wallonie var udset til at være en af de afgørende for klassementet. Og Danmarks Cykelhold, Riwal Cycling Team, gjorde en flot figur i et meget stærkt felt på de belgiske bakker.

Tidligt på etapen var det lykkedes et udbrud på tre ryttere at komme afsted, og de lå ude foran på store dele af etapen. Feltet skruede dog på gashåndtaget og langsomt blev udbruddet hentet tilbage, og derfra kom angrebene fra feltet.

Og her viste Riwal Cycling Team's Lucas Eriksson, at han kunne bide skeer med flere af de helt store ryttere, da han sad med i en lille frontgruppe og angreb fra den med 15 kilometer til mål. På de belgiske bakker var det dog svært at komme væk, da alle angreb blev dækket tæt.

Med få kilometer til mål lykkedes det dog to ryttere at komme væk, og de holdt helt til stregen, hvor et stærkt decimeret felt sluttede få sekunder senere. I feltet sad både Lucas Eriksson og Nick van der Lijke, der derved stadig ligger helt fremme i klassementet.

Og sportslig ansvarlig, Michael Skelde, var også tilfreds med sine rytteres præstation - særligt når man tager konkurrenterne i betragtning.

"Planen for nogle af rytterne var at overleve så længe som muligt, og så at pakke Lucas ind, som godt som, vi kunne. I finalen viser Lucas, at han er en af de bedste i løbet og han prøver at komme væk en del gange, men han fik slet ikke noget foræret," siger Michael Skelde.

"Vi havde håbet, at vi måske kunne være lidt heldigere i finalen, men nogle gange lykkedes det, og andre gange gør det ikke. Lucas har ikke kørt så mange finaler i år, han trækker det korteste strå i kampen, men vi får vist at vi kan være med. Vi får vist, at Lucas har nvieaut til at køre med de allerbedste. Det var World Tour-ryttere han sad med, så det var helt sikkert godkendt. Det er et virkelig højt niveau, som er her," siger Michael Skelde.