Riwal Cycling Team styrker den danske kerne på Danmarks bedste cykelhold i 2022. Den 20-årige Kasper Viberg Søgaard træder et skridt op, og han ser frem til at blive en del af Riwal Cycling Team og vise sig frem i nogle større løb.

“Jeg glæder mig rigtigt meget, og det er noget, jeg har arbejdet hårdt efter. At træde op har været mit mål, så det er en stor ting at indfri det, og at det så bliver på Riwal Cycling Team, det er mega stort. Historisk er det ikke bare hvilket som helst hold, det er Danmark’s bedste, og det er jeg meget stolt over og glad for,” siger 20-årige Kasper Viberg Søgaard.

Han har i 2021 leveret imponerende kørsel på Team CO Play – Giant i de danske løb, og derfor glæder han sig også mest til at prøve sig selv af i udlandet i 2022. 

“Riwal Cycling Team’s setup er meget tiltrækkende. Der er styr på tingene, hvilket er et godt grundlag, og så er udenlandsprogrammet stort. Det synes jeg er meget spændende, og det har jeg vægtet højt,” siger Kasper Viberg Søgaard, der håber at rykke sit niveau yderligere.

“Jeg vil egentlig bare blive bedre til at køre cykelløb og ved at komme til et hold med så mange gode ryttere, så kan jeg presse mig selv til at blive en bedre rytter også - både taktisk og styrkemæssigt. Den styrke kommer, når jeg kører med i nogle større løb,” siger han.

For sportslig ansvarlig på Riwal Cycling Team i 2022, Sebastian Andersen, så handler det mest for Kasper Viberg Søgaard om at finde sig selv i de større løb. For hans fysisk viser allerede nu, at der er muligheder.

Han har kørt en flot sæson på et stærkt Team CO Play - Giant, og Kasper har været en central del af holdet. Han har ikke vundet mest, men han har en fysik, som vi kan se muligheder i, og som vi gerne vil udforske og udvikle på,” siger Sebastian Andersen, der forventer at Kasper Viberg Søgaard også selv skal finde ud af, hvor han er bedst.

“Lige nu er Kasper bare brølstærk, og han er i stand til at køre i alle terræner. Han har ikke lagt sig fast på sin ryttertype endnu, da han ikke har prøvet sig af i de internationale løb, hvor man specialiserer sig mere. Vi skal hjælpe ham i den rigtige retning, og så tror jeg, at vi kommer til at nyde godt af hans styrke, når vi kommer ind i sæsonen,” siger Sebastian Andersen.

20-årige Kasper Viberg Søgaard bliver derved en del af Riwal Cycling Team i 2022, hvor han bliver holdkammerat med Morten Nørtoft, Christoffer Lisson, Lucas Eriksson, Jacob Eriksson, Elmar Reinders, Loïc Bettendorff, Alexander Salby og Mathias Bregnhøj.