Riwal Cycling Team fik to ryttere i top 10 og Elmar Reinders på 5. pladsen i GP Himmerland. Et fint resultat, men med løbet taget i betragtning var der lagt op til et endnu større resultat for Danmarks Cykelhold.

Allerede i løbets første time blev der kørt stærkt, da Riwal Cycling Team var med til at splitte feltet på grusvejene og i sidevinden. Det betød, at to felter jagtede hinanden i starten af løbet før, at det hele blev samlet igen. Derved var det status quo igen, men kun for en kort stund.

Igen satte Riwal Cycling Team sig i front i sidevinden og farten blev øget gevaldigt. Ryttere røg ud bagfra og forrest splittede feltet, hvor Riwal Cycling Team sad fuldtalligt i en mindre gruppe. Hullet til forfølgerne nåede dog kun op på 1 minut, og da der var 20 kilometer igen lykkedes det løbet at blive samlet igen, men hvor det var et meget decimeret løb, der kom ind på de afsluttende omgange i Aars.

Flere små angreb blev forsøgt, men det var først på den sidste kilometer at Mathias Larsen fra Restuarant Suri - Carl Rars fik et lille hul, der gjorde, at han kunne holde sig forrest til stregen. Elmar Reinders forsøgte sig i gruppens spurt men måtte nøjes med en 5. plads.

Og for sportslig ansvarlig Michael Skelde var det med en ambivalent følelse efter løbet.

"Vi kørte egentlig godt og gjorde det godt, men det ender ud i ingenting. I sidste ende skulle jeg have disponeret anderledes, da Nick punkterede. Hvis vi ikke havde ventet på ham kunne vi måske have haft tre mand i top 10, når vi efterrationaliserer, så var det nok ikke en fordel at vente der," siger Michael Skelde, der dog melder klar til cykelløb søndag igen.

"Vi fik en lærerstreg i dag, det er sundt nok engang imellem. Vi håber på, at vi har lært lidt af i dag, og at vi kan dreje finalen til vores egen fordel i morgen. Vores udfordring er, at vi gerne have hårdt cykelløb, men at vi ikke er så gode i en spurt, så hvis vi ikke kan gøre forskellen, så får vi det svært i finalen," siger han.

Udover Elmar Reinders på 5. pladsen, så scorede Tobias Kongstad også UCI-point, da han blev nummer 8.