Riwal Cycling Team kan for første gang tilføje en luxembourgsk rytter til holdet, da det 20-årige stortalent Loïc Bettendorff bliver en del af holdet i 2022. Den unge rytter kommer fra udviklingsholdet Leopard Pro Cycling, hvor han i 2021 blandt andet imponerede ved at tage en 3. plads til de luxembourgske mesterskaber i en finale med World Tour-ryttere.

Og Loïc Bettendorff ser frem til at blive en del af et internationalt hold, der har et stort mix af både nationaliteter og erfaring.

“Jeg er meget taknemmelig for at få muligheden på Riwal Cycling Team. Det er et helt nyt eventyr, og det er altid spændende at starte på noget nyt. Jeg tror, at det er godt for min udvikling at komme til et nyt hold og møde nye mennesker, det kan lære mig noget nyt, og jeg kan støtte mig til deres erfaring,” siger Loïc Bettendorff, der bliver trænet af den tidligere stjernerytter Frank Schleck. 

Det er også Frank Schleck, der har anbefalet den unge rytter at kigge mod Riwal Cycling Team.

“Jeg glæder mig til at køre en masse internationale løb, og så vil jeg bare gøre alt, hvad jeg kan for holdet, og så gå efter min egen mulighed, når den byder sig – og så vil jeg gerne præstere igen på hjemmebanen til vores nationale mesterskaber, det er et stort mål for mig”, siger den unge luxembourgske rytter.

Sebastian Andersen, der er ledende sportsdirektør på Riwal Cycling Team i 2022, tror på, at den unge luxembourgske rytter har potentialet til at træde et skridt op på sigt.

“Loïc imponerede særligt til deres nationale mesterskab, hvor han bliver 3’er og slår nogle af de luxembourgske World Tour ryttere fra Trek Segafredo, som Alex Kirsch og Michel Ries. Han er ung og skal stadig lære en masse, men han har mulighed for at kunne udvikle sig til noget stort,” siger Sebastian Andersen. Han håber, at den x-faktor, som det lille cykelgale land har, kan gavne hele holdet også.

“Jeg elsker landet og den luxembourgske mentalitet omkring cykling. Ideen med at bring Loïc ind på holdet er også at bringe denne mentalitet til holdet, som jeg er sikker på vil løfte os. Foruden at være en super stærk puncheur, som allerede har vist glimt af gode resultater, så vil Loïc være med til at medbringe den luxembourgske x-faktor,” siger han.

X-faktor havde Loïc Bettendorff træner, Frank Schleck, også, da han kørte. Og han tror på, at den unge rytter under de rette omstændigheder kan opnå sit potentiale.

“Han skal lære at vokse ind i et hold og blive en god holdkammerat. Det er skridt på skridt, og så kan han forhåbentlig vokse ind i en position, hvor holdet kører for ham og han får en kaptajnrolle. Jeg tror på, at han kan gøre det, men vi er nødt til at give ham muligheden for at bevise sit værd som en mester i fremtiden. Jeg kan helt sikkert se hans potentiale,” siger Frank Schleck, der tror at Riwal Cycling Team er det helt rigtige sted for at støtte Loïc’s udvikling.

“Jeg kender Sebastian, og jeg tror på, at hans og den danske måde at drive et cykelhold på vil være godt for Loïc og få hans potentiale til at udfolde sig. Riwal Cycling Team arbejder meget seriøst og struktureret, og holdet gør et godt arbejde med at støtte unge ryttere, og jeg ved, Sebastian vil sammensætte et godt hold, hvor rytternes potential kommer frem,” siger Frank Schleck.

Loïc Bettendorff kommer fra det luxembourgske hold Leopard Pro Cycling og bliver den 7. rytter på Riwal Cycling Team 2022 sammen med Lucas Eriksson, Jacob Eriksson, Elmar Reinders, Morten Nørtoft, Alexander Salby og Mathias Bregnhøj.