Nick van der Lijke kommer tilbage på landevejen i 2023

Efter offentliggørelse af fusionen mellem Leopard Pro Cycling og Riwal Cycling Team, er det på høje tid at ønske holdets niende rytter velkommen. Nick van der Lijke gør comeback.

Efter offentliggørelse af fusionen mellem Leopard Pro Cycling og Riwal Cycling Team, er det på høje tid at ønske holdets niende rytter velkommen. Nick van der Lijke gør comeback.

I 2020 og 2021 var Nick van der Lijke en central del af Riwal Cycling Team. Her vandt han blandt andet en klassementssejr i Kreiz Breizh Elites, samt imponerede med flotte resultater i blandt andet PostNord Danmark Rundt, Tour of Norway, Tour de Bretagne, Tour de Wallonie og Druivenkoers – Overijse. Før sin fremtrædende i Riwal-trøjen har Van der Lijke været en central del af de hollandske hold, Roompot og LottoNL-jumbo, hvor han også her har lavet fine resultater.

Efter 2021 sæsonen var Van der Lijke desværre nødsaget til et farvel til cykelsporten. Med kun et års fravær, har Van der Lijke efterfølgende fået muligheden for at komme tilbage på landevejen.

Van der Lijke foretrækker hårde cykelløb. Hvad enten om de er flade eller bakkede, så kan man regne med at den 31-årige hollænder kommer til at være blandt de bedste. I 2023 forventer Van der Lijke nemlig at vende tilbage til sin tidligere form, så han ikke kun selv kan køre med om sejren, men også hjælpe de unge talenter.

Nick van der Lijke: “Efter jeg valgte at stoppe med at køre cykelløb i 2021, overtog min kone og jeg familieforretningen. Desværre måtte vi af personlige grunde sælge den tilbage igen. Siden da har jeg haft en kløen efter at køre cykelløb. Jeg er vildt glad for at kunne få chancen igen, og at jeg kan være en del af det nye Leopard og Riwal set-up. Fusionen er et stort skridt fremad og jeg er sikker på at vi fortsat kan operere som et professionelt hold. Jeg håber jeg kan komme til at spille en rolle i at skabe gode resultater, og hjælpe de unge drenge igennem sæsonen.”

Sebastian Andersen, Sportsdirektør: ”Vi er sindssygt glade for at kunne hjælpe Nick med hans comeback. Personligt, arbejdede jeg første gang med ham i Circuit des Ardennes i 2021 hvor vi vandt løbet med Lucas Eriksson for første gang. Der, så jeg en genial rytter og jeg er overbevist om at Nick vil være af stor værdi for holdet. Hans erfaring vil være vigtig for os gennem sæsonen i 2023.”