Lucas Eriksson angriber sig i førertrøjen i Kreiz Breizh Elites

Riwal Cycling Team dominerede og søsatte et stort angreb på 3. etape af Kreiz Breizh Elites, hvor Lucas Eriksson kronede etapen med at tage førertrøjen.

Riwal Cycling Team dominerede og søsatte et stort angreb på 3. etape af Kreiz Breizh Elites, hvor Lucas Eriksson kronede etapen med at tage førertrøjen.

Riwal Cycling Team leverede en dominerende indsats på etapen, hvor Hele Danmarks Cykelhold gik frem og kontrollerede udbruddet og bragte deres forspring ned på de hårde afsluttende omgange.

Med 44 kilometer til mål lancerede Martijn Budding sine holdkammerater med en hård forcering, der sprang feltet i stumper og stykker. Herefter overtog Mathias Bregnhøj, og den stærke dansker holdt farten høj, så det kun var et udvalgt felt, der sad tilbage i front.

Herefter angreb Jacob og Lucas Eriksson på skift, og det var sidstnævnte der endte med at komme afsted i det afgørende angreb sammen med tre andre på de sidste 15 kilometer af løbet.

På den sidste hårde bakke angreb den svenske mester igen, og det var kun franske Jordan Lambrosse, der kunne følge ham. I spurten var AG2R-rytteren hurtigst, men med sin 2. plads og hul til de nærmeste overtog Lucas Eriksson løbets førertrøje før 4. og afgørende etape mandag.

Riwal Cycling Team kørte som hold en fremragende etapen, og det var, som holdet havde planlagt aftenen før.

"Det var en plan, der blev fulgt til perfektion. Vi skulle have et lille brud afsted, som vi sammen med andre GC-hold kunne styre. Vi vidste godt, at det var inde på omgangene, at det ville blive afgjort. Vi havde snakket om, at hvis vi skulle finde 17 sekunder, så var det i dag, og vi skulle gå 'all in' for én person. Lørdag så Lucas rigtigt godt ud, så det skulle være ham," siger Sebastian Andersen efter etapen og uddyber.

"Vi gik efter at give den 'fuld pede' på 5. sidste omgang, og så satse alt på et bræt. Og så kørte holdet bare sindsygt godt hele dagen, de står virkelig sammen og gør det 150 % for at få det til at lykkedes. Lucas vinder ikke, men han får tid i klassementet," siger han, og forklarer yderligere, at holdet selvfølgelig går efter at tage den samlede sejr i løbet mandag.