Bregnhøj og Eriksson kæmpede bravt på vild etape i Tour of Norway

Jacob Eriksson og Mathias Bregnhøj sad længe med i frontgruppen på 2. etape af Tour of Norway, hvor også Emil Mielke Vinjebo var i offensiven.

Jacob Eriksson og Mathias Bregnhøj sad længe med i frontgruppen på 2. etape af Tour of Norway, hvor også Emil Mielke Vinjebo var i offensiven.

Fra starten af 2. etape af Tour of Norway var Riwal Cycling Team i offensiven, da Emil Mielke Vinjebo angreb og var med til at etablere et udbrud. De fik hurtigt fire minutter, men på en knap 40 km lang stigning lagde World Tour-mandskaberne pres på.

Det fik forspringet til at skrumpe hastigt samtidigt med, at feltet blev mindre og mindre. På trods af en hidsig fight fra Emil Mielke Vinjebo lukkede feltet hullet midtvejs på stigningen og fortsatte i et opskruet tempo.

I det nu voldsomt reducerede felt sad både Jacob Eriksson og Mathias Bregnhøj stadig godt med, selvom flere og flere ryttere røg af. På toppen af stigningen var der dog sidevind, og en hurtig forcering i front skabte huller i gruppen.

De to Riwal Cycling Team-ryttere endte i 3. gruppe, selvom de indædt kæmpede for at lukke hullet op til grupperne foran. Men med et højt tempo i front var det noget nær umuligt, og den forreste gruppe afgjorde etapen mellem sig, hvor Ethan Hayter fra INEOS var den hurtigste i spurten.

At Jacob Eriksson og Mathias Bregnhøj mistede 2 minutter til fronten, var ærgerligt, men Riwal Cycling team havde opsøgt sine muligheder på etapen, forklarer sportsdirektør Sebastian Andersen.

”Vi havde snakket om, at der var sidevind, og vi prøvede at komme på forkant af det ved at sende Emil i udbrud. Så vi var ikke overrasket over, at det skete, men det er svært, når vi ikke sidder med flere mand i front,” siger han og fortsætter.

”Mathias og Jacob var meget stærke på stigningen, men de kan ikke bare køre sig selv frem, når der sidder flere store hold med mange ryttere. Vi fik en lektion af et Tour de France-hold, der bare kører stærkt, men det var svært at se alternativet i dag,” forklare han, men pointerer, at der stadig er mulighed for at lave et resultat i Tour of Norway.

”Der er en ny etape torsdag, og den bliver meget afgørende. Mathias havde gode ben i dag, og hvis vi kører etapen og stigningen rigtigt kan vi godt rykke frem i klassementet;” siger han.

Jacob Eriksson og Mathias Bregnhøj ligger 27 og 30 i klassementet efter 2. etape. Torsdag venter endnu en afgørende etape med afslutning på stigningen Stavsro.

Foto: Mario Stiehl