Passion Udvikling Fællesskab

Tobias Mørch vinder den samlede DCU Cup: Jeg føler mig meget ydmyg overfor holdet

DCU Cuppen står som en af de største løbsserier på den hjemlige danske scene, og med dagens tredjeplads i det 210 km lange løb, som udgjorde DCU Cup Finalen ved Tikøb, tog Tobias Mørch Kongstad sejren i det samlede klassement, imens holdkammerat Andreas Stokbro sluttede på den samlede andenplads.

Med førertrøjen siddende på Stokbros skuldre ved startstregen, var der lagt op til at Riwal - CeramicSpeed skulle vise sig frem i løbet, og vise sig frem gjorde de. Med godt 100 km til mål arbejdede de orangeklædte ryttere hårdt for at splitte feltet i sidevinden, hvorefter små grupper tog springet op til de fire fra morgenudbruddet, hvor Troels Vinther var gået med tidligt i løbet.

”Vi kommer op til fronten i tre forskellige grupper”, fortæller Tobias Mørch Kongstad efter løbet. ”Først kører Chris op med et par andre. Så en gruppe mere, og så Siggaard og jeg i den sidste gruppe, så vi sidder fire mand ud af fjorten i front. Vi skulle ud og være på forkant efter det hårde arbejde vi havde lavet i feltet.”

”Vi skulle helst have Stokbro eller mig med, da vi begge lå til den samlede sejr. Der måtte ikke slippe en større gruppe afsted hvis Lisson eller Folsach kom med, for de lå også godt til i klassementet. Men da ingen af de to var iblandt de fjorten, holdte Chris, Troels og Siggaard kæden stram for at køre mig hjem til sejren.”

De fjorten mand blev aldrig hentet af feltet igen, og der indledtes en kamp om sejren i den sidste afdeling af DCU Cuppen. Med 15-20 km til mål stak ColoQuick’s Emil Vinjebo afsted alene, hvorefter de resterende udbrydere måtte spurte om andenpladsen. Det blev dobbelt op for de tigerstribede danskere, da Rasmus Bøgh Wallin spurtede sig til andenpladsen foran Tobias Mørch, som cementerede den samlede sejr i klassementet.

Dermed tog Tobias sin tredje podieplacering i træk i den fire løb lange DCU Cup, hvor en sejr i en af afdelingerne dog glippede.

”Den samlede sejr er det største jeg har opnået endnu. Jeg ser DCU Cuppen som noget meget præstigefyldt; alle de bedste danske ryttere på den hjemlige scene stiller til start, og det er noget der bliver taget seriøst, og noget alle kæmper for at vinde, så det er helt klart det største resultat i min karriere indtil nu”, fortæller Tobias Mørch.

”Når man kigger tilbage på de forskellige afdelinger og ser to andenpladser og en tredjeplads, ærgrer jeg mig selvfølgelig over, at det ikke lykkedes at vinde et, men omstændighederne i hvert enkelt løb gjorde, at jeg opnåede det maksimale jeg kunne. Man sigter altid efter sejren, men jeg er fuldt ud tilfreds med alle mine indsatser i DCU Cup-løbene.”

”Jeg føler mig meget ydmyg over at holdet arbejdede så meget for mig. Store ryttere som for eksempel Chris Anker, der kørte sit sidste cykelløb i dag, sidder og kører sig selv fuldstændig i bund for, at jeg kunne vinde samlet. Det føler jeg mig meget ydmyg og taknemmelig over, og det synes jeg siger alt om, hvad Riwal - CeramicSpeed er for et hold”, afslutter Tobias Mørch Kongstad.

    

Få nyhederne først

LÆS ALT OM RYTTERNE

15 stærke cykelryttere udgør tilsammen RIWAL CERAMICSPEED CYCLING TEAM. Her får du fakta om dem alle sammen - samtidig med at de med deres egne ord fortæller, hvorfor de har valgt verdens hårdeste idrætsgren som netop deres passion....

Læs merekeyboard_arrow_right

Løbskalender

Kom tættere på holdet

#RIWALREADYNEZCYCLINGTEAM

Følg os på Instagram