Passion Udvikling Fællesskab

Tobias Mørch Kongstad skriver neo-pro kontrakt med Riwal - CeramicSpeed Cycling Team

22-årige Tobias Mørch Kongstad fortsætter næste år sin tilværelse på Riwal - CeramicSpeed Cycling Team, hvor den unge dansker har skrevet en neo-pro kontrakt. Københavneren står efter en forrygende god sæson som vinderen af den samlede DCU Cup, hvor han stod på podiet i tre ud af fire afdelinger, ligesom hans navn blev landskendt i løbet af få dage i august, da han med angrebslyst og viljestyrke kørte sig til den samlede Fighterpris i årets PostNord Danmark Rundt.

”Han har helt sikkert fortjent en plads til næste år”, fortæller sportschef Michael Blaudzun. ”Jeg har arbejdet sammen med ham i tre år nu, og han har altid været 100 procent holdets mand; han er der altid for sine holdkammerater. Der er så sket det med ham, igennem det sidste halvandet år, at han også selv er begyndt at vinde cykelløb samtidig med, at han har bevaret en rolle som holdets mand. Det er vigtige egenskaber at have som cykelrytter.

Han har virkelig vist i år, hvor stærk han er blevet som allrounder. Under Danmark Rundt fanger han tre ud af fire morgenudbrud, og han vinder DCU Cuppen med tre podieplaceringer ud af fire løb. Det er virkelig stærkt, og kan man det, har man efterhånden et niveau, der er et prokontinentalhold værdigt. Han er en fantastisk fyr at arbejde sammen med, og han er slet ikke færdig med sin udvikling endnu. Jeg glæder mig til at se hvor det bærer hen.”

Tobias stod forud for PostNord Danmark Rundt som reserve, men fik med få dages varsel en plads på holdet og chancen for at vise sig frem. En chance han greb fuldt ud.

”Først og fremmest er jeg helt vildt glad for at fortsætte på holdet, og jeg er samtidig meget stolt over at få chancen for at blive en rigtig professionel cykelrytter”, fortæller Tobias Mørch. ”Jeg har prøvet at gribe mine chancer igennem året, hvilket jeg synes er lykkedes rigtig godt. Det er nok også derfor, at jeg kommer med over til næste år.

Jeg kan rigtig godt lide det her image som ’fighteren’. Jeg synes i hvert fald, at jeg kæmper mig til chancerne, og synes aldrig, at jeg bare giver op og ligger mig ud på den flade side, hvis det ikke lige går min vej. Så jeg er super glad for at fortsætte på Riwal - CeramicSpeed, og glæder mig meget til næste sæson”, afslutter Tobias Mørch Kongstad.

Tobias er den femte rytter til at skrive en neo-pro kontrakt med Riwal - CeramicSpeed Cycling Team for næste sæson. En kontrakt som skrives med ryttere under 25 år, og som løber i to sæsoner; dvs. til og med 2020.

Få nyhederne først

LÆS ALT OM RYTTERNE

15 stærke cykelryttere udgør tilsammen RIWAL CERAMICSPEED CYCLING TEAM. Her får du fakta om dem alle sammen - samtidig med at de med deres egne ord fortæller, hvorfor de har valgt verdens hårdeste idrætsgren som netop deres passion....

Læs merekeyboard_arrow_right

Løbskalender

Kom tættere på holdet

#RIWALREADYNEZCYCLINGTEAM

Følg os på Instagram