Passion Udvikling Fællesskab

Stor holdindsats til DM linjeløbet, hvor Andreas Stokbro blev 5’er

DM på landevej skulle i år afgøres i landskabet på Lolland-Falster. De 220 km med start i Stubbekøbing og senere tretten runder omkring Nysted, bød på lidt mere vind end først antaget, og de danske ryttere forkælede seerne som fulgte med på ruten såvel som i TV, med begivenhedsrigt og spændende cykelløb.

”Da vi snakkede taktik i går, kiggede vi på de forskellige scenarier og delte løbet op i nogle stadier, som vi skulle forholde os til. Det holder vi os til 100 procent, først med Peter i morgenudbruddet. Aaen, Stokbro, Lander og Clausen holder sig klar og kommer med, da de store begynder at rykke på tingene, hvilket var en del af planen”, lød det fra sportsdirektør Michael Blaudzun efter løbet.

Da de store favoritter begyndte at køre og rive sig fri i sidevinden efter et par runder i Nysted, fik en 29-mand stor forfølgergruppe lige så stille lukket til de fire ryttere fra morgenudbruddet, hvor Peter Haslund sad.

Med nu fem Riwal-CeramicSpeed Cycling Team-ryttere i fronten af løbet, var situationen god for Blaudzun og Co, indtil en farlig tremandsgruppe kom fri og fik et stort hul til en forfølgergruppe, der ikke viste store tegn på velfungerende samarbejde.

Blaudzun beordrede tropperne i feltet, som nu var over 2 minutter efter de tre forreste med den store favoritgruppe på mellemhånd, til at begynde at lukke udbryderne ned, med små 40 km til mål.

”Det var lidt hektisk, men det handler nogle gange om at tage en hurtig beslutning. Jeg mente, at det bedste var at lukke nede bagfra hvor vi havde 7-8 folk. Målet var at hente de tre mand. Det tager vi stort initiativ i, og det er sindssygt flot, at vi kan gøre det så vellykket som et hold. At vi sidder med 11 mand ud af de sidste 35 ved et DM, det skal vi være meget tilfredse med, og det vidner om, at vi har et stærkt hold”, fortæller Blaudzun.

”Vores endegyldige plan var, hvis det skulle ende i en spurt, at køre for Stokbro. Så hele vores taktik går egentlig op i en højere enhed, og rytterne kørte virkelig professionelt og disciplineret i dag. Vi kørte som et hold, og som jeg sagde i går, var det den måde vi skulle få et resultat med hjem på.”

I en teknisk svær finale med mange sving og smalle veje, blev det en spurt hvor positioneringen var altafgørende. Andreas Stokbro kom igennem sidste sving et par placeringer tilbage, og slutter af med sin stærke spurt der sikrede ham en femteplads foran sidste års vinder Mads Pedersen.

”Stokbro gør alt hvad han kan, og gør alt det rigtige i et farligt og teknisk opløb. En femteplads var det vi kunne få ud af det. Vores mål var at få medalje med hjem. Det gør vi ikke. Jeg vil ikke sige, at vi skal være skuffede, jeg vil sige, at vi skal være ærgerlige over at det ikke lige lykkedes at komme de sidste trin op til en sølv- eller bronzemedalje. Det havde de fortjent. Men vi skal ikke være dybt skuffede over det her på nogen måde. Vi skal være tilfredse med en flot indsats i et stærkt besat DM”, insisterer Michael Blaudzun.

Tilbage ved holdbussen til den fælles snak om dagens forløb, var tilfredsheden over den flotte holdindsats heller ikke til at tage fejl af, med Jesper Mørkøv der opildnede holdkammeraterne over hvor fedt det var da Blaudzun sagde ”Go!” og de alle var klar med det samme i feltet til at køre, og lukke alle udbryderne ned igen.

”Stor ros til hele holdet. De havde fortjent lige at få det kronet med en medalje, men en femteplads skal vi være tilfredse med efter en fantastisk holdpræstation”, lyder roserne fra sportsdirektør Michael Blaudzun.

Få nyhederne først

LÆS ALT OM RYTTERNE

15 stærke cykelryttere udgør tilsammen RIWAL CERAMICSPEED CYCLING TEAM. Her får du fakta om dem alle sammen - samtidig med at de med deres egne ord fortæller, hvorfor de har valgt verdens hårdeste idrætsgren som netop deres passion....

Læs merekeyboard_arrow_right

Løbskalender

Kom tættere på holdet

#RIWALREADYNEZCYCLINGTEAM

Følg os på Instagram