Passion Udvikling Fællesskab

Riwal Platform skal få Lander tilbage på sporet

De seneste sæsoner har langtfra været sjove for Sebastian Lander – men nu er både helbred og motivation bedre end nogensinde.

”Man kan sige det sådan: Bilen så fin nok ud – men motoren virkede ikke optimalt”.

Sebastian Lander har været gennem en lang og frustrerende periode, siden han ved årsskiftet 2012/ 2013 som 21 årig skrev kontrakt med Pro Tour holdet BMC.

Forud var gået en forrygende sæson, hvor han inden for 14 dage yderst opsigtsvækkende nåede at blive dansk mester i både U23 og seniorklassen.  Men gennembruddet på den store scene udeblev – og det var der en helt naturlig forklaring på.

”Under et lægetjek hos BMC fik jeg konstateret, at mit stofskifte var alt for lavt og det skulle jeg selvfølgelig medicineres for. Men i stedet for at blive fri for følgevirkningerne af mit lave stofskifte oplevede jeg, at kæden blev rusten og at jeg fik mere og mere svært ved at yde maksimalt på cyklen,” fortæller Sebastian Lander, der efter BMC har kørt for såvel Team TREFOR, britiske One Pro Cycling og senest det italienske kontinentalhold GM Europa Ovini.

”Kort fortalt viste det sig meget langt henne i forløbet, at jeg simpelthen havde været fejlmedicineret – og jeg tror, alle, der har prøvet det, ved, hvor begrænsende det kan være rent fysisk. Men nu er jeg heldigvis atter på ret kurs. Nu gælder det så om at få fat i den lange ende på cyklen igen. Og jeg ser sæsonen 2018 på Riwal CeramicSpeed som den perfekte genfødsel,” siger den nu 26 årige køgenser, der udover kontrakten med det nuværende Riwal Platform har to personlige sponsorer i ryggen i forsøget på at nå sit tidligere niveau igen.

”For mig er det ikke kun et spørgsmål om at komme til et nyt hold. Det handler om at finde det rigtige sted at være – og her er jeg overbevist om, at jeg med Riwal CeramicSpeed som hold og Michael Blaudzun som sportsdirektør har fundet et perfekt match.”

Blaudzun selv er heller ikke i tvivl om, at Sebastian Lander vil kunne tilføre hans mandskab en række væsentlige elementer.

”Sebastian er både fysisk stærk, hurtig og taktisk begavet. Så jeg er ikke i tvivl om, at han vil være en markant forstærkning. Jeg er desuden glad for, at vi kan give ham en mulighed for at få optimalt udbytte af hans indiskutable talent,” siger Michael Blaudzun.

Få nyhederne først

LÆS ALT OM RYTTERNE

15 stærke cykelryttere udgør tilsammen RIWAL CERAMICSPEED CYCLING TEAM. Her får du fakta om dem alle sammen - samtidig med at de med deres egne ord fortæller, hvorfor de har valgt verdens hårdeste idrætsgren som netop deres passion....

Læs merekeyboard_arrow_right

Løbskalender

Kom tættere på holdet

#RIWALCERAMICSPEEDCYCLINGTEAM

Følg os på Instagram