Passion Udvikling Fællesskab

Norsgaard viste klassen til VM i Innsbruck og overgik med bronzemedaljen sin egen målsætning

”Jeg kommer forhåbentlig til at slås med om en top fem placering”.

Sådan lød det i går eftermiddags da 21-årige Mathias Norsgaard skulle sætte en specifik målsætning på dagens enkeltstart for U23’erne til verdensmesterskaberne i Innsbruck. Men i et bragende fremadstormende ridt, og med en gennemsnitshastighed på over 50 kilometer i timen, fløj Riwal-CeramicSpeed-rytteren igennem mellemtidsporten ved 18 kilometer i en foreløbig bedste tid. Der var lagt op til noget stort.

”Det gik jo sindssygt godt”, vurderer Mathias Norsgaard, der lidt over 10 minutter efter mellemtiden akkurat missede manden i hotseat, belgiske Brent van Moer, med fire sekunder. ”Jeg var frisk og klar; jeg fik pacet den helt perfekt og lagt wattene, hvor de skulle lægges. Det var nok nøglen til at komme på podiet i dag.”

”Til at starte med, var jeg ikke så glad da jeg kom i mål, for jeg tænkte, at jeg som minimum skulle have bedste tid for overhovedet at kunne få en medalje. Så til at starte med ville jeg bare hjem, for jeg syntes ikke rigtig, at jeg havde noget at lave deroppe. Men jeg ender jo med at sidde der helt indtil Mikkel kom i mål, hvilket bare var super fedt.”

Resten af forhåndsfavoritterne, sidste års sølvvinder Brandon McNulty, U23 europamesteren Eduardo Affini, den australske og oceaniske mester Callum Scotson, kunne ikke hamle op med danskerens mellemtid, men mest væsentligt, tabte de også terræn på den sidste halvdel imod mål. Med Brent van Moer og engelske Ethan Hayter et stykke efter Norsgaard ved 18 kilometermærket, frygtede danskeren, at han tabte for meget terræn imod mål.

”Jeg lagde ikke for hårdt ud; det var belgieren, der lagde for blødt ud. Han kørte absurd stærkt på de sidste 10 minutter, hvilket Ethan Hayter fra Storbritannien også gjorde. Så jeg troede faktisk, at det var mig, der var gået ned til sidst, men da Affini, McNulty, Scotson osv. kom imod mål, kunne jeg se, at jeg faktisk øgede til dem på det sidste stykke.”

Et hurtigt kig på resultatlisten fra sidste års U23 VM i enkeltstart i Bergen afslører, at topfavoritterne som Brandon McNulty, Callum Scotson og til dels Eduardo Affini alle tabte nogenlunde den samme tidsmængde til Mikkel Bjerg som på dagens rute, imens Mathias Norsgaard skar sit tidstab fra i fjor ned med knap to minutter. En indikation på et markant forbedret niveau fra silkeborgenseren overfor de resterende favoritter, som kørte op til deres bedste.

”Det tror jeg også; jeg tror, at det er mig, som er blevet bedre”, vurderer Mathias Norsgaard på analysen af tiderne. ”Man kan sige, at en stærk rytter også skal bruge en god cykel, og man må sige, at jeg har fået en rigtig god cykel af Riwal-CeramicSpeed. Pinarelloen er jo en af verdens bedste, så det sætter jeg rigtig stor pris på, at holdet har fået lavet sådan en aftale. Og så har jeg jo udviklet mig for hver enkeltstart, som jeg har kørt i år. Så det er klart, det er ikke kun cyklen. Jeg har måske lagt 40 watt oveni min præstation siden Bergen sidste år. Så det er jo en kombination af det hele: hårdt arbejde, godt materiale og så selvfølgelig et forstående hold, som har givet mig lov til at gøre det der skulle til. Det er jeg meget taknemmelig for, og jeg er stolt over at kunne betale tilbage med en bronzemedalje. Fantastisk dag”, afslutter Mathias Norsgaard.

   

Få nyhederne først

LÆS ALT OM RYTTERNE

15 stærke cykelryttere udgør tilsammen RIWAL CERAMICSPEED CYCLING TEAM. Her får du fakta om dem alle sammen - samtidig med at de med deres egne ord fortæller, hvorfor de har valgt verdens hårdeste idrætsgren som netop deres passion....

Læs merekeyboard_arrow_right

Løbskalender

Kom tættere på holdet

#RIWALREADYNEZCYCLINGTEAM

Følg os på Instagram