Passion Udvikling Fællesskab

Norsgaard tester enkeltstartsbenene en sidste gang inden VM

VM ligger for døren og en UCI-enkeltstart i det franske blev Mathias Norsgaards sidste kamp imod uret, før kufferten pakkes og flybilletten leder til Innsbruck. 33,4 kilometer lå foran det 21-årige danske tempotalent, da han kl. 15:30 rullede ned ad startrampen i den nordfranske by Reims til 1.2-løbet Chrono Champenois Masculin International.

Med deltagelse af topspecialisterne i disciplinen fra den danske scene, var det da også den tredobbelte Danmarksmester i enkeltstart, Martin Toft Madsen, der endte øverst på podiet, med den aktuelle U23 verdensmester Mikkel Bjerg på andenpladsen. Mathias Norsgaard endte dagen med en fjerdeplads, nægtet sidste trin på podiet af den New Zealandske enkeltstartsmester, 1’10’’ efter landsmanden Toft.

”Det var modbydeligt. Det var både en hård rute, og så var det helt vildt varmt. Jeg havde det bare forfærdeligt”, fortæller Mathias Norsgaard om de 33,4 kilometer i det franske. ”Så kommer jeg i mål og tænker ’det er sgu ikke noget, jeg kan være stolt af’, men snakker så med de andre danskere bagefter, og de har også begge kørt under deres niveau. Så varmen har højst sandsynligt forringet vores præstationer”.

”Resultatet er jo fint nok; nummer fire på en UCI-enkeltstart. Wattene var bare ikke særlig gode. Benene var egentlig fine nok, pulsen var lige så høj, som den plejer at være, men wattene var 30 under det, jeg plejer at køre. Så det var lidt af et slag i ansigtet at kigge ned på tallene. Jeg havde hverken mellemtider eller radio, så jeg tænkte bare ’Toft slår mig nok med tre minutter’. Men det viser sig så, at de andre også kæmpede med det. Så det var suverænt den dårligste enkeltstart, jeg har kørt i år, men jeg får stadig et godt resultat med hjem, så det var fint nok.”

’Den suverænt dårligste enkeltstart i år’ kan lyde alarmerende for U23 Danmarksmesteren, der om godt to uger skal vise de rød-hvide farver frem på de østrigske landeveje i Innsbruck. Norsgaard er dog fortrøstningsfuld overfor det forestående Verdensmesterskab.

”I dag var bare en off-dag. For en uge siden kørte jeg rigtig godt, og kører også stærkt til træning, så jeg er rigtig optimistisk i forhold til VM. Jeg tror på, at jeg kan levere noget, som kommer tæt på Mikkel Bjerg; det vil sige indenfor et halvt minut. Mikkel vandt sidste år med et minut, så jeg tror på, at jeg kan lave et sindssygt godt resultat dernede”, afslutter den forventningsfulde Mathias Norsgaard.

Fotokredit: Oliver Grenaa Visuals

    

Få nyhederne først

LÆS ALT OM RYTTERNE

15 stærke cykelryttere udgør tilsammen RIWAL CERAMICSPEED CYCLING TEAM. Her får du fakta om dem alle sammen - samtidig med at de med deres egne ord fortæller, hvorfor de har valgt verdens hårdeste idrætsgren som netop deres passion....

Læs merekeyboard_arrow_right

Løbskalender

Kom tættere på holdet

#RIWALREADYNEZCYCLINGTEAM

Følg os på Instagram