Passion Udvikling Fællesskab

Norsgaard med topresultat ved enkeltstarten i Danmark Rundt

Det var en strid vind rytterne i PostNord Danmark Rundt skulle prøve kræfter med på dagens 19 km enkeltstart ved Nykøbing Falster. Riwal – CeramicSpeed Cycling Teams store håb var den 21-årige Mathias Norsgaard, som levede op til forventningerne og leverede et topresultat.

Norsgaard gik ganske vist ind til enkeltstarten med en forhåbning om top fem, men blev lige akkurat nægtet pladsen, da Lasse Norman og Mikkel Bjerg slog ham med henholdsvis 2 og 1 sekund. En syvendeplads blev det endelige resultat i det skrappe selskab.

”Jeg er i bund og grund tilfreds med i dag. Jeg kan kun være stolt over at være så tæt på blandt andet U23 verdensmesteren Mikkel Bjerg. Det er selvfølgelig noget der betyder meget ift. VM, og hvordan jeg står allerede nu. Men jeg ville fandme have givet min højre arm for at komme i top fem, når det er så tæt på. Så selvfølgelig er jeg lidt skuffet, men det er nogle store navne der kører fra mig”, udtaler Mathias Norsgaard på vej tilbage til hotellet.

Det unge tempotalent blev sendt afsted som den ellevte startende og kørte sig klart til en plads i hotseat med en tid på 22’28’’; en tid der blev kørt hjem med en gennemsnitshastighed på 51 km/t.

”Uden tvivl den bedste enkeltstart, jeg har kørt. Sidste år havde jeg ikke kørt over 50 i snit, så at komme op og køre 51 i dag, er noget jeg er stolt over. Det er der ikke ret mange i verden der kan, og det vidner også om, at jeg er i god form. Det går i den rigtige retning, og jeg bliver bedre og bedre for hver enkeltstart jeg kører”, fortæller Norsgaard om sin udvikling som tempospecialist.

”Nu skal vi selvfølgelig lige afslutte det her Danmark Rundt, men så er der også en enkeltstart oppe i Norge den 1. september, og så er der VM.”

Sportsdirektør Michael Blaudzun, der i sin egen tid oplevede stor succes i kampen mod uret, står ligeledes tilbage med en stor tilfredshed over den præstation, som den unge silkeborgenser viste i dag.

”Det er en klasse præstation. Han leverer det vi havde forventet og håbet på, og blander sig blandt de absolut bedste enkeltstartsryttere der er her. At blive af slået af dem han bliver slået af, er slet ingen skam. Selvfølgelig ærgerligt, at der er to sekunder imellem syvendepladsen, som han ender på, og femtepladsen; det havde han fortjent at være på den anden side af. Men vi kan kun være tilfredse. Han kørte en formidabel enkeltstart, og han er stadig ung. Det er fremtidens mand indenfor det her”, udtaler Michael Blaudzun.

Ligesom for Norsgaard, var der også noget på spil for Troels Vinther, som efter kongeetapen i Vejle lå i samme tid som de fleste klassementsryttere. Den erfarne århusianer lå som nummer 23 i klassementet inden dagens enkeltstart, og slutter dagen af med at avancere med en placering.

”Troels kører den bedste enkeltstart, jeg har set ham køre nogensinde”, vurderer Michael Blaudzun. ”Han mister kun et minut til Norsgaard; det er topklasse for Troels. Lidt ærgerligt, at det ikke giver mere i klassementet, men det viser bare hvor tæt det er. Jeg sad bag ham i bilen og så noget power, som vi har manglet de sidste par år i Danmark Rundt, fra hans side. Det er en enkeltstart han skal være tilfreds med. Det er jeg i hvert fald.”

Årets PostNord Danmark Rundt slutter i morgen med den klassiske afslutning på Frederiksberg.

Få nyhederne først

LÆS ALT OM RYTTERNE

15 stærke cykelryttere udgør tilsammen RIWAL CERAMICSPEED CYCLING TEAM. Her får du fakta om dem alle sammen - samtidig med at de med deres egne ord fortæller, hvorfor de har valgt verdens hårdeste idrætsgren som netop deres passion....

Læs merekeyboard_arrow_right

Løbskalender

Kom tættere på holdet

#RIWALREADYNEZCYCLINGTEAM

Følg os på Instagram