Passion Udvikling Fællesskab

Mathias Norsgaard er klar til sæsonens helt store mål på morgendagens enkeltstart i Innsbruck

I morgen kl. 15:22 triller Mathias Norsgaard ned ad startrampen i det, der bliver kulminationen af en hel sæsons hårdt arbejde. Den to meter høje silkeborgenser har i sit første år på Riwal - CeramicSpeed Cycling Team udviklet sig med store skridt i sine kampe imod uret. En udvikling der har resulteret i en sejr til Danmarksmesterskabet i enkeltstart for U23 samt en række topplaceringer i nationale og internationale UCI-løb. I morgen går det løs på U23’ernes 27,7 kilometer enkeltstart ved VM i Innsbruck.

”Jeg kommer forhåbentligt til at slås med om en top fem placering”, vurderer Norsgaard forud for kampen i Tyrol. ”Jeg tror Mikkel vinder; han virker ret godt kørende. Så er der folk som McNulty og Affini, som også kommer til at køre rigtig godt. Ellers tror jeg godt, at jeg kan slå de andre. Men det er jo VM, og folk ankommer altid 110% klar, så der er måske nogen der overrasker. Men efter alt hvad jeg har vist i år, tror jeg godt, at jeg kan køre med blandt de allerbedste.”

”Jeg har været tæt på Mikkel et par gange i år, og han er altid et godt pejlemærke. Jeg synes det er lidt voldsomt at sige, at jeg vil have medalje med hjem, men selvfølgelig drømmer jeg om det. Det er jo det, som skal være drivkræften for at lave en god præstation. Men realistisk set ville jeg være rigtig glad for at blive nummer fem-seks stykker.”

De 27,7 kilometer igennem Østrigs dale ved Innsbruck byder på en række stejle bakker, som vil sætte de unge talenter på prøve, hvor det at lægge en plan og følge den til dørs vil blive altafgørende. Det har fået det danske stortalent til at lægge tur forbi mekanikeren og få en 11-32 kassette bagpå, imens han beholder 58-klingen foran.

”Der er ikke rigtig nogen grimme sving, så i den forstand, er det faktisk en meget let rute. Til gengæld er der nogle sindssygt hårde bakker. Det første stykke kommer til at gå med 55-60 km/t, da der er medvind, men så kommer de her små, stejle stigninger, hvor nogen af dem faktisk er ret lange. Man skal virkelig kunne pace sig selv for overhovedet at være med, hvor det er sjovt. De sidste tre-fire kilometer er igen meget hurtige, så løbet bliver nok vundet på det der midterstykke, hvor det går op og ned. Det minder lidt om Bergen sidste år, bare dog ikke helt så hårdt.”

”Det er ikke særlig tit, at man får lov til at forberede sig så specifikt på ét cykelløb. Der plejer gerne at være nogle løb lige efter, som også er vigtige. Her har der kun været fokus på dette ene løb siden starten af september, og jeg er klar”, afslutter Mathias Norsgaard.

U23’ernes enkeltstart kan følges fra start til slut i morgen på TV2 SPORT fra kl. 14:30.

Få nyhederne først

LÆS ALT OM RYTTERNE

15 stærke cykelryttere udgør tilsammen RIWAL CERAMICSPEED CYCLING TEAM. Her får du fakta om dem alle sammen - samtidig med at de med deres egne ord fortæller, hvorfor de har valgt verdens hårdeste idrætsgren som netop deres passion....

Læs merekeyboard_arrow_right

Løbskalender

Kom tættere på holdet

#RIWALREADYNEZCYCLINGTEAM

Følg os på Instagram