Passion Udvikling Fællesskab

Danmarks største fighter blev fulgt af hundredtusinder seere

For første gang nogensinde blev samtlige kilometer fra Danmarks største cykelløb, PostNord Danmark Rundt, transmitteret på DR1. Over 25 timers cykelløb rullede i den forgange uge over TV-skærmene i hundredtusinder af danske hjem, hvor Riwal - CeramicSpeed Cycling Teams Tobias Mørch Kongstad viste de orange-sorte farver frem på størstedelen af billederne.

Ifølge Kantar Gallup Seer-undersøgelsen, som udkommer hver mandag, var alle fem etaper fra den 28. udgave af PostNord Danmark Rundt blandt de ti mest sete danske TV-programmer i uge 31 målt i seertimer, hvor tre af etaperne var i top fire. Ugens mest sete program var 5. etape, som sluttede med det kendte opløb på Frederiksberg Allé, hvor programmet trak i alt 857.000 seertimer. Sammenlagt viste de danske fjernsyn 3.217.000 timers PostNord Danmark Rundt.

Foruden seertimerne på selve etaperne viser Kantar Gallups undersøgelse, at DR1’s aftenstudie Sommersport, hvor PostNord Danmark Rundt tog meget af sendetiden, havde 419.000 seere efter den afsluttende etape på Frederiksberg. Sommersport havde tilmed hul igennem til 350.000-375.000 seere både onsdag, torsdag og fredag.

”Det gør det jo kun federe at vise sig frem i udbruddet”, udtaler Tobias Mørch Kongstad om de mange seere, der fulgte ham igennem kameramotorcyklerne. ”Hvis der er en lille halv million, der så Frederiksberg-etapen, er det jo kæmpestort, at der er så mange mennesker der har siddet og kigget på mit navn, for jeg føler mig jo ikke som nogen stor stjerne.”

Foruden seerne i stuerne, oplevede vinderen af løbets samlede fighterpris en massiv opbakning fra de tusinder af tilskuere langs etaperne i det varme sommervejr.

”Det var fantastisk. Jeg havde slet ikke regnet med, at der ville være mennesker ude på ruten. Når man kørte igennem alle de små byer derude, og der var flag og folk der heppede i hver en lille flække af Danmark, blev jeg godt nok imponeret. Jeg vidste slet ikke, at folk var ude og se det, på samme måde som man ser det i Tour de France. Det blev helt klart sjovere at køre i udbrud, når der stod så mange mennesker og heppede. Så får man jo også den fulde opmærksomhed når man kommer igennem de små byer i udbruddet.”

Tobias agerede fanebærer for Riwal - CeramicSpeed Cycling Team i udbruddene på hele tre ud af fire regulære etaper, imens Chris Anker Sørensen drog på togt på den sidste. Efter masser af point i fighterkonkurrencen, havde Tobias en samlet føring at kæmpe for på sidste etape til Frederiksberg, og som lokal var det en kæmpe oplevelse for den 21-årige debutant.

”Frederiksbergetapen var helt fantastisk. Efter jeg ramte morgenudbruddet og jeg godt kunne se, at vi ville blive hentet igen i sidevinden, sagde jeg til mig selv, at jeg ville gøre alt for at ramme Frederiksberg Allé først. Jeg ville gøre alt for at komme til at opleve stemningen fra forreste geled. Jeg har i mange år været inde og se det som tilskuer, men har aldrig kørt der selv. Så da vi ramte Frederiksberg Allé første gang, der fik jeg sgu gåsehud i hele kroppen. Folk gik bare amok, og rigtig mange af mine venner og familie var ude på ruten, så jeg kunne høre, at der blev råbt ’Tobias!’ hele vejen rundt. Det samme da jeg stod på podiet; det var stort.”

”Det forstærker helt klart mit navn”, fortæller Tobias om den store opmærksomhed, der har været på ham i ugens løb. ”Man kan jo sige, at alle cykelryttere har sit eget lille brand i form af resultatliste og det man kan, og jo mere man har vist sig frem, jo stærkere bliver ens brand, og så står man jo stærkere til kontraktforhandlinger hvert år. Så det betyder rigtig meget for mig, at der er så mange der har set mig i den sidste uges tid”, afslutter Tobias Mørch Kongstad.

Få nyhederne først

LÆS ALT OM RYTTERNE

15 stærke cykelryttere udgør tilsammen RIWAL CERAMICSPEED CYCLING TEAM. Her får du fakta om dem alle sammen - samtidig med at de med deres egne ord fortæller, hvorfor de har valgt verdens hårdeste idrætsgren som netop deres passion....

Læs merekeyboard_arrow_right

Løbskalender

Kom tættere på holdet

#RIWALREADYNEZCYCLINGTEAM

Følg os på Instagram