Passion Udvikling Fællesskab

Chris Anker Sørensen bliver medejer af Riwal - CeramicSpeed Cycling Team

Oksen fra Hammel bliver han kaldt. Den danske cykel-darling, som har givet os mange gode øjeblikke på TV-skærmen, går imod vejs ende som cykelrytter, og træder nu ind i en ny rolle på Riwal - CeramicSpeed Cycling Team, hvor han har tilbragt de sidste to sæsoner af sin lange karriere.

”Vi er utroligt glade og stolte over at fortsætte samarbejdet med Chris, efter de to år han har været rytter på holdet”, udtaler direktør Steffen Kromann, ”Med sin store erfaring og viden indenfor cykelsporten vil han tilføje stor værdi til hele setup’et. Derfor er det oplagt, at han nu bliver medejer. Den beslutning er et udtryk for, hvor meget vi tror på det, han kan tilføje”.

Chris Anker Sørensen har i løbet af sin karriere kørt på cykelhold på højeste niveau, hvor han har været kollega mange af de største stjerner i moderne cykling, ligesom han i flere somre har tilbragt sin tid som professionel cykelrytter på de franske veje i Tour de France. Chris’ kendskab til cykelsporten er enorm.

”Jeg synes det er et fantastisk hold. Der er et godt kammeratskab, og det er blevet bygget op lige så stille over flere år. Den ånd, der er på holdet, vil jeg nok sammenligne lidt med den stemning der også var på Team CSC, i sin tid. Ægte kammeratskab. Derfor føler jeg, at der virkelig er muligheder for, at det her hold kan udvikle sig til noget stort. Alt starter med et godt sammenhold”, lyder det fra Chris Anker Sørensen.

”At skabe et nyt dansk storhold”, udtaler Chris om sine egne ambitioner med dette nye samarbejde, ”Jeg elsker jo cykelsport og vil gerne give en masse tilbage til det. Jeg synes arbejdet med unge cykelryttere er sindssygt spændende, og hvis jeg kan udvikle nogle kommende stjerner til Touren, ville det bare være fedt!”

Sammen med medejerskabet, der træder i kraft pr. 1. januar 2019, får Chris Anker Sørensen en række opgaver i sin nye rolle på holdet. Som en forlænget arm for sportschef Michael Blaudzun, vil Chris give sit besyv med i forhandlinger om materiel, samt træne og sparre med rytterne. Han vil være med til at få de rigtige ryttere til holdet, hjælpe med logistikken omkring rejser, ligesom han også vil tage hånd om sponsorevents og netværkscykling for holdets sponsorere, kunder og gæster i PACE, holdets erhvervsnetværk.

”Det er noget, jeg har søgt efter”, fortæller sportschef Michael Blaudzun, ”Det bliver godt for hele organisationen at få en mand ind, som har en aktiv karriere så tæt på. Chris og jeg har samme holdning til rigtig mange ting, og jeg glæder mig meget til samarbejdet. Det bliver en ny position for ham at stille cyklen og vurdere tingene udefra. Det her er en naturlig og vigtig forstærkning, der rækker langt ud i fremtiden”.

”Jeg kan aflaste ham i nogle ting”, udtaler Chris om det tætte samarbejde, han får med Blaudzun, ”Der er måske nogle ting, hvor jeg har lidt friskere øjne. Samtidig er der noget, han er langt bedre til. Det giver os begge muligheden for at gå i dybden med det, vi er bedst til - for holdets og rytternes skyld”.

Men Chris Anker Sørensen er ikke helt færdig som cykelrytter endnu. Sæsonen er kun halvvejs, og på søndag stiller Chris op til DM for sidste gang med et startnummer på ryggen.

”Det er lidt underligt at være i gang med de sidste forberedelser til DM nogensinde. Generelt synes jeg bare, at det kommer tæt på, at jeg skal køre mit sidste cykelløb. Den der dagligdag jeg har været så vandt til med at stå op, træne, og leve og ånde for én ting, bliver underlig ikke at have. Men samtidig glæder jeg mig sindssygt meget til de nye udfordringer, og kan mærke, at jeg er meget klar til det”, afslutter Chris Anker Sørensen.

Få nyhederne først

LÆS ALT OM RYTTERNE

15 stærke cykelryttere udgør tilsammen RIWAL CERAMICSPEED CYCLING TEAM. Her får du fakta om dem alle sammen - samtidig med at de med deres egne ord fortæller, hvorfor de har valgt verdens hårdeste idrætsgren som netop deres passion....

Læs merekeyboard_arrow_right

Løbskalender

Kom tættere på holdet

#RIWALREADYNEZCYCLINGTEAM

Følg os på Instagram