Passion Udvikling Fællesskab

Brøchner dagens profil da Mads Pedersen vandt PostNord Danmark Rundt

Nicolai Brøchner var i særklasse den mest iøjnefaldende rytter, da 5. og sidste etape af årets PostNord Danmark Rundt lørdag blev kørt på en 198 kilometer lang rute fra Ebeltoft til Aarhus.

Ikke alene vandt den 24 årige Riwal Platform rytter løbets bakketrøje, han udviste dagen igennem et imponerede initiativ og blev efter at have været i udbrud over 175 kilometer først hentet sølle to kilometer før opløbet ved Tangkrogen.

Kun de allermest indviede vil være i stand til at forstå, hvorfor Brøchner ikke også blev belønnet med dagens Fightertrøje – men den tilfaldt altså Andreas Hyldgaard (Virtu), som bestemt også kørte et flot løb.

Den ventede duel om førstepladsen udeblev, eftersom Mads Pedersen og resten af Trek-Segafredo mandskabet hele vejen havde det taktiske overskud i forhold til Michael Valgren og Astana. Og Mads Pedersen sluttede ikke alene som samlet vinder, han blev også nummer to på etapen efter tyske Max Walscheid fra det meget aktive Team Sunweb hold.

Andreas Stokbro sluttede på andenpladsen i bakkekonkurrencen, mens det også lykkedes for Jonas Gregaard at beholde sin plads i top 10.

Uventet udvikling
For Riwal Platforms vedkommende var fokus naturligvis rettet mod forsvaret af bakketrøjen. Det lykkedes, men næppe på den måde, der oprindelig var aftalt, da strategien blev lagt.

Med første bakkespurt allerede 18 kilometer efter starten blev der lagt ud i et hæsblæsende tempo, og Riwal Platform lagde flot an til at sætte et hårdt stød ind i angrebet på den prikkede trøje.

Først blev Andreas Stokbros nærmeste konkurrent, Mathias Bregnhøj (BHS Almeborg Bornholm) pacificeret og siden kørte Chris Anker Sørensen, Troels Vinther og Jonas Aaen et leadout lige efter lærebogen. Men belgiske Sport Vlaanderen Baloise viste stort taktisk overblik og snuppede både første-, anden- og tredjepladsen foran Jonas Aaen.

Det betød, at at Dries van Gestel havde 26 point og Benjamin Declercq 24, mens Stokbro beholdt føringen med 30 point.

Om der var lidt selvtilfredshed med i spillet, er ikke godt at vide, men belgierne nåede ikke at komme med, da dagens lange udbrud kørte.

Seks mand kom af sted: Tim Ariesen (Roompot), Zando Bizhigtov (Astana), Lorenzo Fortunato (Bardiani), Paul Ourselin (Direct Energie), Andreas Hyldgaard (Virtu) og Steffen Munk (BHS Almeborg Bornholm).

Nicolai Brøchner var lynhurtig på aftrækkeren og fik lukket hullet, så udbruddet nu bestod af syv mand. Og bagude vågnede Sport Vlaanderen folkene op til dåd.

Uskrevne regler brudt
Forspringet var på godt et minut, da belgierne satte sig frem og begyndte jagten. Men det initiativ udløste et sandt raseriudbrud hos løbets førende rytter, Mads Pedersen, som sekunder forinden var trådt af på naturens vegne.

Belgierne fik en regulær og meget intens skideballe, og udbruddet fik løbepas.

På et tidspunkt var de godt godt fem et halvt minut foran feltet. Og uden nævneværdig konkurrence snuppede Brøchner de tre resterende bakkespurter og sikrede sig trøjen. 

Eftersom han i bakkekonkurrencen var à point med Stokbro og da begge havde vundet tre bakkespurter, var det stillingen i klassementet, der var udslagsgivende. Og her var Brøchner bedst.

Udbruddet nåede intakt ind på de syv omgange i Aarhus, men anført af Team Sunweb åd feltet sig langsomt ind på dem. Først fik udbryderne dog 20 sekunder foræret, da en oppustelig sponsorport mistede pusten og forhindrede feltet i at komme videre.

Syv mand i front blev til seks og da Brøchner rykkede, kunne kun Hyldgaard og Ourselin følge med.

De tre kæmpede tappert og da feltet nærmede sig stak Brøchner solo på sidste omgang. To kilometer før stregen var det dog slut og Riwal Platform rytteren kørte efterfølgende i mål i ensom majestæt et lille minut efter de forreste.  

 

 

Få nyhederne først

LÆS ALT OM RYTTERNE

15 stærke cykelryttere udgør tilsammen RIWAL CERAMICSPEED CYCLING TEAM. Her får du fakta om dem alle sammen - samtidig med at de med deres egne ord fortæller, hvorfor de har valgt verdens hårdeste idrætsgren som netop deres passion....

Læs merekeyboard_arrow_right

Løbskalender

Kom tættere på holdet

#RIWALREADYNEZCYCLINGTEAM

Følg os på Instagram